Woonzorgcentrum

Algemene informatie

Midden in het groen vinden we samen meer tijd om aandacht te geven aan diegene waarvoor we zorgen. Hier staat de mens achter de zorg centraal. De 115 permanente bewoners voelen zich helemaal thuis in deze rustgevende omgeving. Met onze 8 plaatsen voor kort verblijf bieden wij een oplossing wanneer de thuissituatie of de mantelzorg even op adem wil komen.

Iedereen welkom

Binnen onze voorziening hanteren wij geen bijzondere opnamevoorwaarden. Iedere oudere kan in aanmerking komen voor opname, ongeacht geslacht, nationaliteit, sociale klasse, geloofsovertuiging, seksuele geaardheid, woonplaats, zorgbehoevendheid of financiële draagkracht. Per leefgroep hanteren wij echter wel een wachtlijst die beheerd wordt door de Sociale Dienst.

Bekijk onze afdelingen

Dagprijs

Onze dagprijs bedraagt 73,55 euro en omvat een hele waaier aan faciliteiten: de huur van de kamer incl. brandverzekering, het gebruik van de gemeenschappelijke en sanitaire ruimtes, energie, onderhoud, dagvers bereide maaltijden uit eigen keuken en drank (water en tafelbier), toegang tot draadloos internet, incontinentiemateriaal en het wassen van bed- en badlinnen van de voorziening. Volgende kosten zijn echter niet in de dagprijs opgenomen: remgelden, mutualiteitsbijdragen, pedicure, kapper, nieuwkuis, aansluitings- en abonnementskosten TV en telefoon, huur ijskast, ziekenvervoer, wassen van persoonlijke kledij en individuele hulpmiddelen op maat.


Kamers

Elke mooie, ruime éénpersoonskamer is voorzien van een in hoogte verstelbaar bed, lavabo en toilet en is gedecoreerd met brandwerende overgordijnen. Verder kan de kamer naar wens worden ingericht met eigen meubels en elektrische toestellen, mits veiligheidscontrole van onze technieker. De gemeenschappelijke badkamer is volledig afgesteld op de mogelijkheden en beperkingen van de bewoners. Roken is om veiligheidsredenen enkel toegelaten in de afzonderlijke en met afzuiginstallatie uitgeruste rookkamer.


Team

Ons geëngageerd, multidisciplinair team ziet erop toe dat de juiste medische zorgen worden geboden, maar tegelijkertijd staat er een enthousiast team van animatoren klaar om met kleine dingen en leuke activiteiten van elke dag een klein feestje te maken. Bovendien kunnen bewoners en familie rekenen op onze sociaal assistent bij het aanvragen van premies, tegemoetkomingen, hulpmiddelen en bewindvoering. Zij beheert ook de wachtlijsten en staat in voor de opnames van nieuwe bewoners.


Passende zorg in de laatste levensfase

Zorg aan het levenseinde is passend als deze beantwoordt aan de wensen en doelen van de bewoner en tot comfort en levenskwaliteit leidt, zodat de bewoner zin kan geven aan zijn laatste levensfase.
Dit betekent dus dat het begeleiden moet gaan over passende zorg op maat van elke individuele bewoner.
In De Mick trachten wij die zorg op maat te bieden.
Aan de hand van een voortijdige zorgplanning willen we heel open en transparant peilen naar de waarden en voorkeuren van elke bewoner om zo zijn toekomstige zorg in kaart te brengen. De voortijdige zorgplanning is een dynamisch, continue proces van afstemmen met de bewoner waarbij ook voorafgaande wilsverklaringen kunnen vastgelegd worden. Thema’s als euthanasie, orgaandonatie, medische behandelingen die men niet meer wil zijn mogelijke elementen die onderwerp van gesprek kunnen zijn alsook levensbeschouwelijke kwesties, ondersteuningswensen mbt .familie, wat iemand beschouwt als te lage levenskwaliteit.
Door het opstellen van een vroegtijdige zorgplanning praten we over ‘ levenseinde’ en doorbreken we het taboe.
Specifiek inzake euthanasie wordt binnen het regelgevend kader elke vraag met respect geëvalueerd ten opzichte van de ontvankelijkheid en rekeninghoudend met de gewetensvrijheid van éénieder.
Vanuit het oogpunt van comfort van de bewoner zal euthanasie uitgevoerd worden op de afdeling waar de bewoner is opgenomen zodat de bewoner niet nodeloos moet getransfereerd worden. Bovendien verbindt de Mick zich er toe om te investeren in opleiding van de zorgverstrekkers die geconfronteerd worden met euthanasievragen.
Op een sterk doorgedreven, vraaggestuurde manier zorg met zorg afsluiten daar wil de Mick garant voor staan.

PDFVolledige visietekst rond euthanasie PDFPrivacyreglement voor bewoners en cliënten

Heb je een vraag?

Contacteer ons

Website gerealiseerd door Jan Janssens en Jackson Design