De Vrije Vlinder

Over De Vrije Vlinder

De Vrije Vlinder profileert zich sedert 2008 als erkende zorgaanbieder voor personen met een handicap, ten gevolge van een niet-aangeboren hersenletsel.

Onze voorziening te Brasschaat, vlakbij de snelweg maar toch volledig door groen omringd, heeft 39 woongelegenheden. Hiervan zijn er 38 voorzien voor mensen die permanente ondersteuning en verblijf nodig hebben. De overige kamer staatß ter beschikking voor mensen die baat hebben bij een kortdurende ondersteuning en verblijf.

Voor zowel kort verblijf als vast verblijf bieden wij zorg en ondersteuning in het dagelijks leven en dat in een volledig aangepaste woongelegenheid en in dagelijkse aanwezigheid van verschillende professionelen. We bieden een oplossing voor complexe zorgvragen en creëren een aangenaam woonklimaat.


De Vrije Vlinder biedt begeleiding en ondersteuning aan personen met een handicap. Ons aanbod is toegankelijk voor volwassenen van 21 tot 65 jaar, met een niet-aangeboren hersenletsel. Een niet-aangeboren hersenletsel (NAH) kan door vele zaken veroorzaakt worden, een hersenbloeding of herseninfarct, een trauma door ongeval, neurologische aandoeningen zoals multiple sclerose, een parkinsonisme, ...

In gevolge een NAH is er vaak een complexe medische zorgvraag of hoge nood aan verzorging. De Vrije Vlinder probeert hier met zijn aangepaste infrastructuur en vakkundig personeel aan tegemoet te komen door 24/24 ondersteuning te bieden.
Elke gebruiker krijgt een volledig aan zijn zorgbehoeften aangepaste woonomgeving aangeboden. In zijn eigen kamer krijgt hij de nodige privacy en de mogelijkheid om in alle vrijheid zijn eigen leefomgeving te creëren en in familiale sfeer te vertoeven. In de gemeenschappelijke ruimtes is er plaats om medegebruikers te ontmoeten en bezoekers te ontvangen.

Bekijk ons zorg aanbod

Heb je een vraag?

Contacteer ons

Website gerealiseerd door Jan Janssens en Jackson Design