De Vrije Vlinder

Financieringssysteem

RTH

Rechtstreeks toegankelijke hulp (RTH) is beperkte, handicapspecifieke ondersteuning in de vorm van begeleiding, dagopvang of verblijf voor wie af en toe hulp nodig heeft. Voor rechtstreeks toegankelijke hulp moet je geen aanvraag indienen bij het VAPH. Je stapt rechtstreeks naar de zorgaanbieder.
Als je denkt dat rechtstreeks toegankelijke hulp jou kan helpen, volstaat het om contact op te nemen met een RTH-aanbieder. Je bespreekt rechtstreeks met hem of je in aanmerking komt voor ondersteuning en of hij de gewenste ondersteuning kan bieden. 
Per kalenderjaar kan je maximaal acht punten besteden aan zorgaanbieders van rechtstreeks toegankelijke hulp. Die punten kan je naar wens verdelen: begeleiding, dagopvang en/of verblijf. Voor elke vorm van rechtstreeks toegankelijke hulp bestaat er een eigen bijdrage.
Bij De Vrije Vlinder kan je via RTH psycho-sociale begeleiding en kort verblijf inkopen.
Wens je meer informatie of plan je een kort verblijf of begeleiding? Neem dan contact op met onze sociale dienst of psycholoog.


PVF

Op 1 januari 2017 werd de persoonsvolgende financiering ingevoerd. Iedereen heeft recht om zijn ondersteuning te organiseren zoals hij dat zelf wil. En die ondersteuning zal er niet voor iedereen hetzelfde uitzien.
Het persoonsvolgend budget (PVB) is een budget op maat waarmee je zorg en ondersteuning kan inkopen binnen je eigen netwerk, bij vrijwilligers, individuele begeleiders, professionele zorgverleners en bij door het VAPH vergunde zorgaanbieders. Een persoonsvolgend budget aangevraagd worden. Wat doen we hiermee? Liever aanmelden voor een vast verblijf? Neem dan contact op met het aanmeldingsteam.
Het persoonsvolgend budget is bedoeld voor meerderjarige personen die door hun handicap intensieve of frequente handicapspecifieke ondersteuning nodig hebben. De hoogte van het budget hangt af van jouw noden en vragen.
Met een PVB kan je bij De Vrije Vlinder zorg inkopen voor zowel kort als vast verblijf.
Vragen over hoe je een PVB moet aanvragen of hoe die zorg ingekocht kan worden? Neem dan contact op met onze sociale dienst. Zij helpen jou met veel plezier aan de juiste informatie.
Liever aanmelden voor een vast verblijf? Neem dan contact op met het aanmeldingsteam.

Heb je een vraag?

Contacteer ons

Website gerealiseerd door Jan Janssens en Jackson Design