Woon- en Zorgcentrum

Algemene informatie

Midden in het groen vinden we samen meer tijd om aandacht te geven aan diegene waarvoor we zorgen. Hier staat de mens achter de zorg centraal. De 115 permanente bewoners voelen zich helemaal thuis in deze rustgevende omgeving. Met onze 8 plaatsen voor kort verblijf bieden wij een oplossing wanneer de thuissituatie of de mantelzorg even op adem wil komen.

Iedereen welkom

Binnen onze voorziening hanteren wij geen bijzondere opnamevoorwaarden. Iedere oudere kan in aanmerking komen voor opname, ongeacht geslacht, nationaliteit, sociale klasse, geloofsovertuiging, seksuele geaardheid, woonplaats, zorgbehoevendheid of financiële draagkracht. Per leefgroep hanteren wij echter wel een wachtlijst die beheerd wordt door de Sociale Dienst.

Bekijk onze afdelingen

Dagprijs

Onze dagprijs bedraagt 56,96 euro en omvat een hele waaier aan faciliteiten: de huur van de kamer incl. brandverzekering, het gebruik van de gemeenschappelijke en sanitaire ruimtes, energie, onderhoud, dagvers bereide maaltijden en drank (water en tafelbier), toegang tot draadloos internet, incontinentiemateriaal en het wassen van linnen en persoonlijke kleding. Volgende kosten zijn echter niet in de dagprijs opgenomen: remgelden, mutualiteitsbijdragen, pedicure, kapper, nieuwkuis, aansluitings- en abonnementskosten TV en telefoon, huur ijskast, ziekenvervoer en individuele hulpmiddelen op maat.


Kamers

Elke mooie, ruime éénpersoonskamer is voorzien van een in hoogte verstelbaar bed, lavabo en toilet en is gedecoreerd met brandwerende overgordijnen. Verder kan de kamer naar wens worden ingericht met eigen meubels en elektrische toestellen, mits veiligheidscontrole van onze technieker. De gemeenschappelijke badkamer is volledig afgesteld op de mogelijkheden en beperkingen van de bewoners. Roken is om veiligheidsredenen enkel toegelaten in de afzonderlijke en met afzuiginstallatie uitgeruste rookkamer.


Team

Ons geëngageerd, multidisciplinair team ziet erop toe dat de juiste medische zorgen worden geboden, maar tegelijkertijd staat er een enthousiast team van animatoren klaar om met kleine dingen en leuke activiteiten van elke dag een klein feestje te maken. Bovendien kunnen bewoners en familie rekenen op onze sociaal assistent bij het aanvragen van premies, tegemoetkomingen, hulpmiddelen en bewindvoering. Zij beheert ook de wachtlijsten en staat in voor de opnames van nieuwe bewoners.

Heb je een vraag?

Contacteer ons

Website gerealiseerd door Jan Janssens en Jackson Design